29 lip

DAN POVRĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 2009.

U tijeku su pripreme za petu po redu županijsku manifestaciju Dan povrća Koprivničko-križevačke županije. Ovogodišnji Dan povrća održati će se u subotu 11. srpnja 2009. godine na već tradicionalnoj lokaciji, na središnjem gradskom trgu, Zrinskom trgu u Koprivnici.

Dan povrća, jednodnevna je manifestacija koja obuhvaća izložbu i prodaju povrća, stručna predavanja, te obilazak proizvođača povrća na području Koprivničko-križevačke županije.

Proizvođači povrća s područja Koprivničko-križevačke županije moći će izložiti i prodavati svoje proizvode na središnjem gradskom trgu u Koprivnici, u subotu 11. srpnja 2009. godine u vremenu od 9,00 do 12,00 sati. Izlaganje, kao i objavu u katalogu proizvođača povrća sufinancirat će Koprivničko-križevačka županija, te će za izlagače biti besplatna.

Cilj manifestacije je promocija proizvodnje povrća, te pomoć proizvođačima u nastupu na tržištu.

Stručna predavanja ove godine bit će tematski vezana uz Certifikaciju i primjenu dobre agronomske prakse, te Sljedljivost proizvodnje i integrirani pristup proizvodnji povrća, a održavat će se u vremenu od 10,00 do 12,00 sati u prostorima Pučkog otvorenog učilišta na Trgu Bana Jelačića u Koprivnici.

Nakon predavanja za sve sudionike bit će organiziran obilazak povrćarske proizvodnje i pokusa sa cijepljenim rajčicama na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Marijana Severa u Koprivničkim Bregima i Klausa Cvetkovića u Koprivnici.  

Prijave za sudjelovanje i sve detaljne informacije mogu se dobiti u PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja na broj telefona 048/621-978.

Program Dana povrća 2009.

Subota, 11. srpnja 2009.

Zrinski trg, Koprivnica

9.00 Otvorenje Dana povrća Koprivničko – križevačke županije

Pučko otvoreno učilište, Trg bana J. Jelačića 6, Koprivnica

10.00 Otvorenje stručnog skupa, dobrodošlica domaćina i pozdravi gostiju

10.15   Mr. sc. Marija Ševar

            Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu

            Principi ekološke proizvodnje povrća

10.30   Rajko Jambrošić, dipl. ing.

            Zeleni hit d.o.o. Zagreb

            Biološka zaštita povrća u zaštićenim prostorima

10.45   Dr. sc. Zdravko Matotan

            Podravka d.d. Koprivnica

            Cijepljene presadnice povrća za ekološki prihvatljiviju proizvodnju

11.00   Ivan Hajneman, dipl. ing.

            Bayer d.o.o. Zagreb

            Sljedljivost i certifikacija povrćarske proizvodnje

11.15  Mr.sc.Željkica Oštrkapa-Međurečan

            Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu

            Ekološki prihvatljivo gospodarenje  ambalažnim otpadom sredstava za zaštitu bilja

11.30   Višnja Šimunović, dipl. ing.

            Hrvatski zavod za poljoprivrednu savjetodavnu službu

            Operativni program za razvoj povrćarstva u Republici Hrvatskoj

11.45  Rasprava

12.00  Podjela priznanja za najljepše uređeni izložbeni prostor Dana povrća 2009. godine

12.15 Obilazak povrćarske proizvodnje i pokusa sa cijepljenim rajčicama na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Marijana Severa u Koprivničkim Bregima i Klausa Cvetkovića u Koprivnici.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci

Veličina teksta
Kontrast