05 velj 2009

NAJAVA PETOG MEĐUNARODNOG PČELARSKOG SAJAMA U GUDOVCU

Dana 07. i 08. veljače 2009. godine održati će se peti po redu Međunarodni pčelarski sajam u Gudovcu kraj Bjelovara, najveća pčelarska manifestacija u Hrvatskoj i u regiji.

Peti Međunarodni pčelarski sajam, svečano će otvoriti ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, gospodin Božidar Pankretić, 07. veljače 2009. godine, u subotu, u 10,00 sati.

Sajam će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Bjelovarsko-bilogorske županije i Grada Bjelovara.

Suorganizatori sajma su Pčelarski savez Bjelovarsko – bilogorske županije i Grad Zagreb.

Ovogodišnji Međunarodni pčelarski sajam je podijeljen na tri cjeline:

1. izložba i prodaja meda i proizvoda od meda;

2. izložba i prodaja pčelarske opreme;

3. edukativni dio.

Na edukativnom dijelu sajma održati će se sedam stručnih predavanja pčelarskih stručnjaka iz pet susjednih zemalja (Češke, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske) i okrugli stol na temu «PČELE, MED I TURIZAM».

Na sajmu će svoje proizvode predstaviti više od sto izlagača.

U organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i Koprivničko-križevačke županije, na sajmu će izlagati četiri izlagača s područja naše Županije: OPG PRILIKA iz Đurđevca, ZDENKINI MEDENJAC, vl. Berislav Vrban iz Koprivnice, Dr. Janko Križanić iz Koprivnice, autor knjige “Api terapija” i KUKI-PAL, vl. Vjekoslav Kukec iz Koprivnice.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci