09 velj 2009

ODRŽAN 5. MEĐUNARODNI PČELARSKI SAJAM U GUDOVCU

Na Sajamskom prostoru Gudovcu u Bjelovaru, 7. i 8. veljače 2009. godine, u organizaciji Bjelovarskog sajma d.o.o. i Hrvatskog pčelarskog saveza, održan je 5. po redu međunarodni pčelarski sajam. Sajam je svečano otvorio ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja gospodin Božidar Pankretić. Na sajmu je svoje proizvode predstavilo preko stotinjak izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja.

U organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i Koprivničko-križevačke županije, na sajmu su nastupila četiri izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije: OPG PRILIKA iz Đurđevca, ZDENKINI MEDENJAC, vl. Berislav Vrban iz Koprivnice, Dr. Janko Križanić iz Koprivnice, autor knjige “Api terapija” i KUKI-PAL, vl. Vjekoslav Kukec iz Koprivnice.

Osim izložbenog dijela sajma, sajam se sastojao i od edukativnog dijela, u okviru kojeg je održano 7 stručnih predavanja koja su održali istaknuti pčelarski stručnjaci iz 5 zemalja (Češke, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske) te okrugli stol na temu “Pčele, med i turizam” koji je za cilj imao potaknuti ugostitelje da u svoju ponudu više uključe med i proizvode od meda.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci