19 pro 2007

PORA SUDJELUJE U PROVEDBI PROJEKTA «HIGIJENA MLIJEKA OD KRAVE DO TRŽIŠTA – MLEKO»

U suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom kao vodećim partnerom, te Hrvatskim stočarskim centrom, Visokim gospodarskim učilištem u Križevcima i Kmetijsko-gozdarskim zavodom iz Ptuja kao projektnim partnerima, PORA sudjeluje u provedbi projekta MLEKO.

Projekt je financiran iz Programa za susjedstvo Slovenija-Mađarska-Hrvatska/Phare 2005. i 2006., a uz pomoć Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, Ministarstva financija (Središnje jedinice za financiranje i ugovaranje), te Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

Cilj projekta je uspostava prekogranične suradnje u području poljoprivrede, razmjena stručnog znanja i iskustva, te poboljšanje kvalitete mlijeka kroz cjeloživotnu edukaciju farmera.

Trajanje projekta je 13 mjeseci. U tom razdoblju predviđeno je uzimanje uzoraka mlijeka za analizu, održavanje animacijskih radionica za farmere i projektni tim, predavanja i radionice za farmere, 3 stručna posjeta farmama, te izdavanje stručnog priručnika za navedene radionice kao i izdavanje vodiča dobre higijenske prakse na farmama, u suradnji sa slovenskim partnerima.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci