08 srp 2007

ODRŽAN DAN POVRĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 2007.

U subotu 07. srpnja  2007. godine na Zrinskom trgu u Koprivnici održan je treći po redu «Dan povrća». U organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Podravke d.d., Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu Koprivničko-križevačke županije i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, na izložbi je sudjelovalo dvadesetak izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije.

Nakon otvaranja izložbe, održan je stručni skup u Pučkom otvorenom učilištu u Koprivnici, na temu «Asortiment proizvoda», gdje su stručnjaci s područja povrtlarstva i agronomije održali niz predavanja, nakon čega je slijedila podjela priznanja i nagrada najaktivnijim školama i učenicima s prostora Koprivničko-križevačke županije u provedbi projekta «Očuvajmo i zaštitimo stare hrvatske sorte povrća».

Nagradu za najviše prikupljenih uzoraka starih sorti povrća dobila je Osnovna škola Sokolovac, sa 1175 od ukupno 9536 prikupljenih uzoraka, te su za nagradu dobili prijenosno računalo s LCD projektorom. 6.b razred iz Osnovne škole Ljudevita Modeca iz Križevaca s nastavnicom Stelom Švehlet proglašen je najboljim razredom s 274 prikupljena uzorka, te će ići na jednodnevni izlet na Plitvička jezera. Najboljom učenicom je proglašena Nikolina Vrbanec iz iste škole, s 88 prikupljenih uzoraka, koja je za nagradu dobila digitalnu foto kameru, dok je učiteljica dobila dvodnevni izlet.

Nagrada za najljepše uređen izložbeni prostor Dana povrća 2007. godine pripala je Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Santor iz Koprivničkog Ivanca. Drugu nagradu dobilo je OPG Gložinić iz Kunovec Brega, a treća nagrada pripala je Poljoprivrednoj zadruzi Imbriovec.

U poslijepodnevnim satima program je nastavljen obilaskom proizvodnih površina pod povrćem poljoprivrednog gospodarstva Stanislava Strunjaka iz Prugovca, te skladišnih prostora za čuvanje povrća NatureAgro d.o.o. iz Đurđevca.

OPG Santor iz Koprivničkog Ivanca dobilo je priznanje za najuređeniji izlagački prostor OPG Gložinić iz Koprivničkih Bregi osvojilo je drugu nagradu
Poljoprivredna zagruga Imbriovec osvojila je treće mjesto 
 
Najbolja učenica je Nikolina Vrbanec, također iz Osnovne škole Ljudevita Modeca s 88 prikupljenih uzoraka, koja je za nagradu dobila digitalnu foto kameru
Osnovna škola Sokolovac dobila je nagradu za najviše prikupljenih uzoraka i prijenosno računalo s LCD projektorom
Najboljim razredom proglašen je 6b razred iz Osnovne škole Ljudevita Modeca iz Križevaca i nastavnica Stela Švehlet s 274 prikupljena uzorka

Dan povrća 2007. godine otvorio je Darko Koren, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije

Izlagači su se posebno potrudili oko izložbenih prostora, za što su im i podijeljene nagrade
Na stručnom skupu sudjelovali su stručnjaci s područja povrtlarstva i agronomije
Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci