POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji

Korisnik projekta: Koprivničko-križevačka županija
Vrijednost projekta: 1.062.754,34 eura
Izvor financiranja: EU sredstva
Uloga PORE: Pružanje stručne pomoći
Trajanje projekta: od 01. veljače 2015. do 01. lipnja 2019. godine
Status projekta: Proveden

Projektni partner: Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije

Intenzitet potpore: 83,68%

Opći cilj projekta: Poboljšanje pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini, posebice u izoliranim i depriviranim područjima Koprivničko-križevačke županije, čime će se smanjiti broj upućivanja pružatelja primarne zdravstvene zaštite u bolnice u tim područjima za najmanje 1%.

Specifični cilj projekta: Poboljšati uvjete pružanja usluga primarne zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije s posebnim naglaskom na ordinacije u 7 udaljenih područja Koprivničko-križevačke županije putem ulaganja u opremu i infrastrukturnih ulaganja te kod koncesionara.

Projektne aktivnosti uključuju manje infrastrukturne zahvate na 7 ordinacija u udaljenim područjima, nabavu medicinsko tehničke opreme za sve koncesionare i zaposlenike Doma zdravlja. Također, ugraditi će se tehnološki naprednija rasvjeta u Koprivnici i Đurđevcu, postaviti će se taktilne trake i ploče na Braillovom pismu te će se postaviti LCD ekrani u čekaonicama u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima na kojima će se prikazivati informativno-edukativni sadržaji koji promiču rodnu ravnopravnost i zabranu diskriminacije.

logo donji jacanje kapaciteta„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“


POVEZANE OBJAVE:

 

Print Friendly, PDF & Email