11 lip 2024

OBJAVLJENI REZULTATI PROGRAMA ZA POBOLJŠANJE INFRASTRUKTURE NA PODRUČJIMA NASELJENIM PRIPADNICIMA NACIONALNIH MANJINA ZA 2024. GODINU

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je rezultate Poziva za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. Za područje Koprivničko-križevačke županije odobrena su dva projekta ukupne vrijednosti 135.000,00 EUR.

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva bile su jedinice lokalne samouprave svrstane u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti u skladu s Odlukom o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti (NN 3/24) i  s udjelom pripadnika nacionalnih manjina u stanovništvu višim od 5% prema Popisu stanovništva iz 2021. godine. Na području Koprivničko-križevačke županije to su bile Općine Hlebine, Rasinja i Sokolovac.

Prihvatljive aktivnosti bile su vezane uz izgradnju, nadogradnju, rekonstrukciju, obnovu, modernizaciju i adaptaciju građevina društvene, javne, komunalne i gospodarske infrastrukture.

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije pružila je stručnu pomoć u pripremi projektne prijave za Općinu Hlebine.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci