19 lis 2023

ZA POBOLJŠANJE INFRASTRUKTURE NA PODRUČJIMA NASELJENIMA PRIPADNICIMA NACIONALNIH MANJINA OPĆINAMA HLEBINE I RASINJA ODOBRENO 55.000,00 EUR

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Odluku o odabiru projekata prijavljenih na Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Cilj Programa je pružanje pomoći razvoju lokalnih zajednica na kojima povijesno žive i pripadnici nacionalnih manjina, a koja su demografski, ekonomski ili socijalno oslabljena i značajno ispod prosjeka nacionalne razvijenosti. Program pruža pomoć u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture te se njime zagovara pristup promicanja ravnopravnosti, nediskriminacije i održivog razvoja te participativnog pristupa dionika šire lokalne zajednice.

Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina Ministarstvo je objavilo 23. lipnja 2023. godine, a prihvatljivi podnositelji zahtjeva bile su jedinice lokalne samouprave koje imaju status potpomognutog područja, a u skladu s Odlukom o razvrstavanju I. – IV. skupina prema indeksu razvijenosti i udjelom višim od 5% u stanovništvu pripadnika nacionalnih manjina prema Popisu stanovništva iz 2021. godine.

Na razini RH odobreno je 2.065.000,00 EUR, a u Koprivničko-križevačkoj županiji sredstva u iznosu od 55.000,00 EUR odobrena su za 2 jedinice lokalne samouprave.

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije pružila je stručnu pomoć Općinama Hlebine i Rasinja u pripremi dokumentacije za prijavu na Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci