19 lis 2023

OTVORENO SAVJETOVANJE S JAVNOŠĆU O UPUTAMA ZA PRIJAVITELJE POZIVA ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA „JAČANJE STRATEŠKIH PARTNERSTVA ZA INOVACIJE U PROCESU INDUSTRIJSKE TRANZICIJE“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu Uputa za prijavitelje planiranog Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje strateških partnerstva za inovacije u procesu industrijske tranzicije“.

Otvoreni poziv će se provoditi u okviru Integriranog teritorijalnog programa 2021. – 2027., Prioriteta 1. Industrijska tranzicija hrvatskih regija, Specifičnog cilja 1.i Razvoj i jačanje istraživačkih i inovacijskih kapaciteta te prihvaćanje naprednih tehnologija.

Svrha Poziva je poticanje strukturnih promjena u regionalnim gospodarstvima kroz razvoj novih proizvoda i usluga u nišama više dodane vrijednosti, odnosno poduzetnicima omogućiti diversifikaciju poslovanja i razvoj novih proizvoda u okviru prioritetnih niša regionalnih lanaca vrijednosti Jadranske, Panonske ili Sjeverne Hrvatske te poticanje rješavanja ključnih društvenih izazova tih regija.

Regija Sjeverna Hrvatska obuhvaća Zagrebačku, Varaždinsku, Koprivničko-križevačku i Međimursku županiju.

Savjetovanje je otvoreno od 19. listopada do 18. studenoga 2023. godine.

Javno savjetovanje dostupno je na poveznici: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=25378

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci