17 tra 2023

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE PROVOĐENJA IZOBRAZNO-INFORMATIVNIH AKTIVNOSTI O GOSPODARENJU OTPADOM

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za neposredno sufinanciranje provođenja izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom u okviru kružnog gospodarstva.

Svrha Javnog poziva je provedba aktivnosti koje doprinose podizanju svijesti građana o važnosti sprječavanja nastanka otpada, ponovne uporabe proizvoda, odvojenog skupljanja komunalnog otpada i recikliranja te edukacije komunalnog redarstva u pogledu provedbe obveza iz Zakona o gospodarenju otpadom (NN 84/21).

Prihvatljivi prijavitelji za korištenje sredstava Fonda po ovom Javnom pozivu su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje zadovoljavaju uvjete Javnog poziva.

Raspoloživa sredstva po Javnom pozivu iznose 1.000.000,00 EUR. Podnositelj prijave može dostaviti jednu prijavu po Javnom pozivu i ostvariti najviše do 15.000,00 EUR po prijavi u skladu s postotnim udjelom sufinanciranja:

  • do 80% opravdanih troškova ukupne vrijednosti ulaganja ukoliko se radi o projektima koji se provode na području posebne državne skrbi i u prvoj skupini otoka;
  • do 60% ukoliko se radi o projektima koji se provode na području druge skupine otoka ili na području određenom kao brdsko-planinsko područje;
  • do 40% ukoliko se radi o projektima koji se provode na ostalim područjima RH.

Rok za podnošenje prijava je do dana iskorištenosti predviđenih sredstava Fonda za ovaj Javni poziv, a najkasnije do 31. prosinca 2023. godine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci