24 ožu 2023

ODRŽANA INFORMATIVNA RADIONICA ZA LOKALNE KOORDINATORE U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA „UZ PORU PO POTPORU“

U okviru provedbe projekta „UZ PORU PO POTPORU“, danas, 24. ožujka 2023. godine, u organizaciji Razvojne agencije PORE KKŽ održana je informativna radionica na kojoj su sudjelovali načelnici, Lokalni koordinatori te ostali predstavnici jedinica lokalne samouprave s područja Koprivničko-križevačke županije. Informativna radionica je održana u prostorijama Razvojne agencije PORE KKŽ, a istoj je prisustvovalo 20-ak sudionika.

Na početku informativne radionice svima prisutnima obratila se Melita Birčić, ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ koja je pozdravila sve prisutne, predstavila reference dosadašnjeg rada te pozvala sve prisutne da i dalje koriste stručnu pomoć u pripremi i provedbi razvojnih projekata.

Nakon uvodnih i pozdravnih riječi, ravnateljica Melita Birčić predala je riječ svojim suradnicima koji su sve prisutne informirali o sljedećim temama:

  • Izmjene i dopuna Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem RH NN 123/17 i 151/22;
  • Baza projekata Plana razvoja KKŽ za razdoblje 2021.-2027. godina;
  • Provedbeni programi JLS-a: godišnja izvješća i izmjene i dopune;
  • Natječaji iz nacionalnih izvora;
  • Indikativni plan objave natječaja iz Programa Konkurentnost i kohezija 2021.-2027. i Integriranog teritorijalnog program 2021. – 2027.;
  • Otvoreni Pozivi za dodjelu bespovratnih sredstava iz Nacionalnoga plana za oporavak i otpornost 2021.-2026. „Energetska obnova zgrada sa statusom kulturnog dobra“, „Energetska obnova zgrada javnog sektora“ i „Uspostava reciklažnih dvorišta“.

Nakon održanih prezentacija uslijedila su pitanja i odgovori vezani uz buduće objave natječaja, obveze izvještavanja o provedbenim programima te o mogućnostima prijave projekata na aktualne natječaje.

Na kraju informativne radionice ravnateljica Melita Birčić zahvalila se prisutnim načelnicima, Lokalnim koordinatorima te ostalim predstavnicima općina i gradova s područja Koprivničko-križevačke županije na sudjelovanju te ih još jednom pozvala na daljnju suradnju.

Prezentacije s informativne radionice:

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci