20 lis 2022

USPJEŠNA SURADNJA 4 OPĆINE I PORE KKŽ REZULTIRALA NOVIM BESPOVRATNIM SREDSTVIMA ZA ZAPOŠLJAVANJE GERONTODOMAĆICA

Općina Novigrad Podravski kao prijavitelj te općine partneri Hlebine, Koprivnički Ivanec i Rasinja u suradnji s Razvojnom agencijom POROM KKŽ uspješno su prijavili projekt „Zaposli pa pomozi 3“ na natječaj „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ koji je i odobren.

Ukupna vrijednosti projekta je 889.920,00 kuna, dok je cilj projekta omogućiti ženama pripadnicama ranjivih skupina s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem pristup tržištu rada i zapošljavanju na području općina Novigrad Podravski, Koprivnički Ivanec, Hlebine i Rasinja.

Projektom je predviđeno zapošljavanje ukupno 18 nezaposlenih žena pripadnica ranjivih skupina koje će brinuti o najmanje 108 korisnika – starijih i nemoćnih osoba na području spomenutih općina. Planirano trajanje projekta je 8 mjeseci, od čega će žene pripadnice ciljane skupine raditi 6 mjeseci.

Razvojna agencija PORA KKŽ je pružala stručnu pomoć u pripremi ovog projekta u okviru projekta „UZ PORU PO POTPORU“ odobrenog za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora te će također svojim stručnim znanjem sudjelovati kao potpora Općini Novigrad Podravski i tijekom provedbe projekta.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci