17 lis 2022

HAMAG-BICRO – PODUZETNICIMA PONOVO NA RASPOLAGANJU ESIF MIKRO ZAJMOVI ZA OBRTNA SREDSTVA

Poduzetnicima su ponovo na raspolaganju ESIF Mikro zajmovi za obrtna sredstva a zaprimanje zahtjeva počinje od 14. listopada 2022. godine putem on-line obrasca na službenim internetskim stranicama Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Ovim Programom kreditirat će se mikro, mali i srednji poduzetnici uz povoljnije uvjete financiranja. Namjena ESIF Mikro zajma za obrtna sredstva je financiranje troškova poput: sirovina i materijala, pripreme proizvodnje, režijskih troškova, troškova zaposlenih i zakupa poslovnog prostora.

Maksimalni iznos zajma je 25.000 eura, uz kamatnu stopu od 0,5% do 1% sa rokom otplate od jedne do tri godine uključujući poček.

Cilj ovog financijskog instrumenta je povećati dostupnost zajmova mikro, malim i srednjim subjektima malog gospodarstva uz smanjenje kamatne stope i smanjenje razine potrebnih sredstava osiguranja.

Inicijalna alokacija namijenjena ovom Programu iskorištena je u svibnju 2020. godine te je zaprimanje novih zahtjeva bilo privremeno obustavljeno.

Novi plasmani odobravat će se iz sredstava osiguranih povratom prethodno odobrenih i otplaćenih zajmova. Sukladno navedenom ovaj financijski instrument važit će do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31.12.2023. godine.

Više informacija o navedenom možete vidjeti OVDJE.

 

HAMAG-BICRO – PRIVREMENA OBUSTAVA ZAPRIMANJA PRIJAVA ZA SVE ZAJMOVE PUTEM ON-LINE PLATFORME

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) zbog prilagodbe softvera prelasku na euro privremeno obustavlja zaprimanje prijava za sve zajmove putem on-line platforme od 20. prosinca 2022. godine. Prijave će se ponovo zaprimati s 2. siječnja 2023.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci