17 lis 2022

DiscoverEU

DiscoverEU je dio obitelji programa Erasmus+  i biti će dio Europske godine mladih 2022., kad će još više mladih dobiti putne propusnice i nove mogućnosti!

Mladi rođeni 2004. godine mogu se do 25. listopada 2022. godine prijaviti za besplatno putovanje željeznicom, zahvaljujući inicijativi „Otkrijte EU“ koju podržava Europski parlament.

Najmanje 35 tisuća mladih će imati priliku proputovati Europu željeznicom između 1. ožujka 2023. i 29. veljače 2024. godine. Svaki građanin EU-a rođen tijekom 2004. može se prijaviti online, od 11. listopada u podne do 25. listopada 2022. godine, također u podne. Kako bi ispunili sve uvjete, kandidati će morati odgovoriti i na nekoliko pitanja.

Da biste se mogli prijaviti, morate ispuniti sljedeće uvjete:

  • biti rođeni između 1. siječnja 2004. i 31. prosinca 2004. (uključujući te datume);
  • unijeti točan broj osobne iskaznice, putovnice ili boravišne iskaznice u obrazac za prijavu na internetu;
  • biti državljanin ili osoba s dugotrajnim boravištem u jednoj od sljedećih zemalja: u državi članici Europske unije uključujući prekomorske zemlje i područja ili u jednoj od trećih zemalja pridruženih programu Erasmus+: Island, Lihtenštajn, Sjeverna Makedonija, Norveška, Srbija i Turska.

Zatim morate sudjelovati u kvizu (ako se niste prijavili kao član grupe).

Dobitnici mogu na putu provesti do 30 dana između 1. ožujka 2023. i 29. veljače 2024. godine.

Sudionici programa će moći putovati do 30 dana u barem jednu stranu državu. Putovat će se uglavnom željeznicom, a u nekim slučajevima i busom ili trajektom, kako bi se osigurala šira dostupnost.

U iznimnim slučajevima će biti moguće i putovanje avionom kada nije dostupan drugi oblik prijevoza. To bi na primjer vrijedilo za mlade koji dolaze iz najudaljenijih područja i regija.

Više informacija o prijavama dostupno je OVDJE i OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci