04 svi 2022

OBJAVLJENI REZULTATI PROGRAMA PODRŠKE REGIONALNOM RAZVOJU ZA 2022. GODINU

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je rezultate Poziva za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu podrške regionalnom razvoju za 2022. godinu. Za područje Koprivničko-križevačke županije odobrena su 3 projekta ukupne vrijednosti 1.010.000,00 kuna.

Cilj Programa podrške regionalnom razvoju je jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te brži gospodarski oporavak ovih područja, što je preduvjet za sprječavanje iseljavanja stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održivi razvoj.

Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu podrške regionalnom razvoju za 2022. godinu Ministarstvo je objavilo 25. siječnja 2022. godine, a prihvatljivi podnositelji zahtjeva bile su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su razvrstane u V. skupinu te jedinice područne (regionalne) samouprave ukoliko su područja provedbe projekta područja V. skupine JLS-a. Sredstva su bila namijenjena za radove na izgradnji, nadogradnji, rekonstrukciji, modernizaciji, obnovi ili adaptaciji prihvatljivih građevina iz područja društvene, javne, komunalne, socijalne, okolišne i gospodarske infrastrukture.

Razvojna agencija PORA KKŽ pružila je stručnu pomoć u pripremi zahtjeva za 2 jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci