04 svi 2022

OBJAVLJENI REZULTATI PROGRAMA ODRŽIVOG RAZVOJA LOKALNE ZAJEDNICE ZA 2022. GODINU

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je rezultate Poziva za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2022. godinu. Za područje Koprivničko-križevačke županije odobreno je 18 projekata ukupne vrijednosti 3.890.000,00 kuna.

Cilj Programa održivog razvoja lokalne zajednice je pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima.

Poziv za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice za 2022. godinu Ministarstvo je objavilo 24. siječnja 2022. godine, a prihvatljivi podnositelji zahtjeva bile su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su u skladu s Odlukom o razvrstavanju stekle status potpomognutog područja. Sredstva su bila namijenjena za radove na izgradnji, nadogradnji, rekonstrukciji, obnovi, modernizaciji ili adaptaciji objekata čija realizacija doprinosi povećanju standarda komunalnih i socijalnih usluga u lokalnoj zajednici te jačanju konkurentnosti i ostvarenja vlastitih razvojnih potencijala potpomognutih područja.

Razvojna agencija PORA KKŽ pružila je stručnu pomoć u pripremi zahtjeva za 9 jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci