05 velj 2019

RADNA SKUPINA ZA IZRADU I IZVJEŠTAVANJE O PROVEDBI RAZVOJNOG PROGRAMA ZA MLADE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE ODRŽALA SASTANAK

Dana 04. veljače 2019. godine u prostorima Koprivničko-križevačke županije održan je sastanak Radne skupine za izradu i izvještavanje o provedbi Razvojnog programa za mlade Koprivničko-križevačke županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Na početku sastanka prisutnim sudionicima obratio se zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je ujedno jedan od članova Radne skupine, zahvalio im na dolasku te istaknuo značaj donošenja spomenutog Programa kao temeljnog strateškog dokumenta za mlade. Nakon toga razgovaralo se o izradi anketnog upitnika kojim će se provesti sveobuhvatno istraživanje o potrebama, problemima i potencijalima mladih od 15-29 godina starosti na području Koprivničko-križevačke županije što je jedna od aktivnosti projekta „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“. Anketni upitnik provodit će se po CAPI metodi ispitivanja odnosno kompjuterski podržanim osobnim intervjuom, a rezultati se očekuju krajem ožujka.

Članovi Radne skupine su predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Razvojne agencije PORE KKŽ koja je ujedno Koordinator izrade Razvojnog programa za mlade, predstavnici Centra za mlade Križevci, Policijske uprave Koprivničko-križevačke, ravnatelji srednjih škola s područja Koprivničko-križevačke županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, Centra za socijalnu skrb Koprivnica, Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Savjeta za razvoj civilnog društva Koprivničko-križevačke županije, Savjeta za zdravlje Koprivničko-križevačke županije i Muzeja grada Koprivnice.

Nositelj projekta „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“ je Koprivničko-križevačka županija, a partner Centar za mlade Križevci. Ukupna vrijednost projekta je 98.046,48 kuna, od čega 61.000,00 kuna sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt traje 12 mjeseci.

Opći cilj projekta je osnažiti Savjet mladih Koprivničko-križevačke županije te udruge za mlade. Specifični cilj projekta je potaknuti mlade za preuzimanje i provedbu uloge aktivnog građanina u društvu te poboljšati kvalitetu života mladih u Koprivničko-križevačkoj županiji izradom Razvojnog programa za mlade.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci