13 ruj 2018

U OKVIRU PROJEKTA “ATM FOR SME’S” ODRŽANA LOKALNA RADIONICA

ATM logo 1

U srijedu, 12. rujna 2018. godine u organizaciji PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije održana je radionica za nezaposlene osobe na temu korištenja mjera za samozapošljavanje koje nudi Hrvatski zavod za zapošljavanje. Radionica je održana u okviru projekta „ATM for SME’s – Pristup mikrofinanciranju malih i srednjih poduzetnika“ koji je odobren u okviru programa INTERREG EUROPE 2014. – 2020.

Vodeći računa o specifičnim potrebama svojih korisnika, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje provode niz mjera aktivne politike zapošljavanja s ciljem poticanja zapošljavanja, dodatnih edukacija radnika i očuvanja radnih mjesta. U okviru ove radionice održana je prezentacija o trenutno raspoloživim potporama za samozapošljavanje, a prisustvovale su joj nezaposlene osobe – potencijalni budući poduzetnici. Potpore za samozapošljavanje su državne potpore koje se dodjeljuju nezaposlenim osobama koje se odluče na pokretanje vlastitog posla.

Glavni cilj projekta „ATM for SME’s“ je doprinijeti povećanju raspoloživih kredita i smanjenju financijske isključenosti koja predstavlja ozbiljnu prepreku pokretanju poslovanja u mnogim regijama Europe i poboljšanje pristupa mikrofinanciranju u regijama koje sudjeluju u projektu dijeljenjem i razmjenom lokalnih znanja za inovativna rješenja.

Provedbom ovog projekta Europska unija nastoji podržati inovativne mjere za unaprjeđenje malog i srednjeg poduzetništva.

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci