27 srp 2018

OBJAVLJEN POZIV ZA ISKAZ INTERESA ZA PROGRAM ULAGANJA U ZAJEDNICU

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv za iskaz interesa za Program ulaganja u zajednicu.

Predmet poziva Programa ulaganja u zajednicu odražava potrebe šire lokalne zajednice za ulaganje u obnovu, izgradnju i rekonstrukciju objekata javne namjene koji služe za zadovoljenje vjerskih, kulturnih i društvenih potreba te potiču uključenost u zajednicu, a koji se trenutno ne mogu financirati putem drugih postojećih financijskih instrumenata.

Program ulaganja u lokalnu zajednicu zagovara pristup promicanja ravnopravnosti, nediskriminacije i održivog razvoja te participativnog pristupa dionika šire lokalne zajednice.

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su javno-pravni subjekti, vlasnici prihvatljivih objekata.

Prihvatljivi objekti su objekti javne namjene koji su na raspolaganju široj lokalnoj zajednici i u kojima stanovnici zadovoljavaju vjerske, kulturne i društvene potrebe u zajednici.

Aktivnosti koje su prihvatljive u okviru Poziva su radovi na obnovi, sanaciji, izgradnji, rekonstrukciji, adaptaciji, dogradnji i modernizaciji prihvatljivih objekata za koje je pripremljena prostorno-planska i projektno-tehnička dokumentacija.

Najviši iznos sredstava koji se može dodijeliti prema ovom Pozivu jednom podnositelju iznosi 500.000,00 kn s PDV-om, a raspoloživi iznos sredstava u okviru Programa iznosi 11.000.000,00 kn.

Poziv je otvoren do 01. studenoga 2018. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava Programa.

Više informacija o Pozivu možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci