27 srp 2018

OPĆINA LEGRAD U SURADNJI S „POROM“ KKŽ PRIPREMILA PROJEKTNI PRIJEDLOG „RECIKLAŽNO DVORIŠTE LEGRAD“

Općina Legrad je u suradnji s „POROM“ KKŽ pripremila i prijavila projektni prijedlog „Reciklažno dvorište Legrad“. Projektni prijedlog prijavljen je na natječaj „Građenje reciklažnih dvorišta“ koji je objavljen u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, a sredstva za financiranje osigurana su iz Kohezijskog fonda.

Svrha projektnog prijedloga „Reciklažno dvorište Legrad“ je poboljšati kvalitetu života stanovništva Općine Legrad kroz održivo gospodarenje otpadom. Cilj projektnog prijedloga je izgraditi i opremiti reciklažno dvorište na području Općine Legrad sa svrhom prikupljanja, razvrstavanja i privremenog skladištenja otpada. Realizacijom projektnog prijedloga povećat će se stope odvojeno prikupljenog otpada iz miješanog otpada za minimalno 60%, a predviđene su i informativno-obrazovne aktivnosti koje obuhvaćaju tiskanje letaka i plakata kojima će se stanovništvo Općine Legrad informirati o građenju reciklažnog dvorišta i obvezi odlaganja i odvajanja otpada. Također je predviđeno i održavanje 6 radionica za stanovništvo Općine Legrad o odvajanju otpada na kućnom pragu i funkcioniranju reciklažnog dvorišta.

Prijavitelj je Općina Legrad, a projekt je vrijedan više od 1,9 milijuna kuna. Predviđeno trajanje provedbe projektnih aktivnosti je 24 mjeseca.

legrad copy copy

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci