06 srp 2018

ODRŽAN 5. SASTANAK LOKALNIH DIONIKA PROJEKTA “ATM FOR SME’S” – PRISTUP MIKROFINANCIRANJU ZA MALO I SREDNJE PODUZETNIŠTVO

atm2

Dana 05. srpnja 2018. godine u prostorima „PORE“ KKŽ održan je 5. sastanak lokalnih dionika projekta „ATM for SME’S“ – Pristup mikrofinanciranju za malo i srednje poduzetništvo“. Projekt je odobren u okviru programa suradnje INTERREG EUROPE i financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnom iznosu 1,622 milijuna EUR-a.

Vodeći partner u projektu je Fejér Enterprise Agency iz Mađarske, a u projektu uz vodećeg partnera sudjeluje još 9 partnera iz 8 europskih država: Ministarstvo za nacionalno gospodarstvo iz Mađarske, Europski poslovni inovacijski centar Burgos (CEEIBurgos) iz Španjolske, KIZ SINNOVA tvrtka za društvene inovacije iz Njemačke, Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske, Autonomna regija Sardinije iz Italije, Mikrofinanciranje Norveška, Świętokrzyskie Region – Marshal Ured Świętokrzyskie regije iz Poljske, Europska mreža za mikrofinanciranje iz Belgije i „PORA“ KKŽ iz Hrvatske.

Sastanku su uz lokalne dionike-predstavnike Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Grada Križevaca, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, Hrvatske obrtničke komore Županijske komore Koprivničko-križevačke županije, Koprivničkog poduzetnika d.o.o., Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o., Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Križevci nazočili i predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Na početku sastanka sve prisutne pozdravila je Voditeljica za regionalni razvoj i strateško planiranje dr.sc. Tihana Kraljić te je ukratko predstavila projekt. U nastavku je predstavnica „PORE“ KKŽ projekt menadžer za razvojne projekte Maja Belković Došen prenijela iskustva dobre prakse u mikrofinanciranju partnera iz drugih zemalja.

Iskustva u mikrofinanciranju u Koprivničko-križevačkoj županiji ukratko je predstavio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Uslijedila je rasprava u koju su se uključili svi prisutni dionici.

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci