05 srp 2018

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA U OPĆINI VIRJE – ZAPOČEO PROJEKT „ZAŽELI-PROVEDI!“

U četvrtak, 05. srpnja 2018. u prostorima Općine Virje održana je početna konferencija projekta „ZAŽELI-PROVEDI!“. Projekt je odobren u okviru Programa zapošljavanja žena ZAŽELI, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda. PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja je kroz stručnu i savjetodavnu pomoć sudjelovala u pripremi projekta te će također svojim stručnim znanjem sudjelovati kao savjetodavna pomoć i podrška tijekom provedbe projekta. Navedene aktivnosti „PORE“ KKŽ realizirane su u okviru programa „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u KKŽ.

Na početku se svim prisutnima obratila voditeljica projekta Kristina Filipović koja je sudionike upoznala sa ciljevima i svim projektnim aktivnostima. Cilj projekta je zapošljavanje ukupno 9 nezaposlenih žena s područja Općine Virje tijekom 24 mjeseca, a koje će se brinuti o 45 korisnika; starijih i nemoćnih osoba s područja Općine Virje. Za žene će se nabaviti bicikli i radna odjeća, a korisnicima će se na mjesečnoj razini osigurati higijenske potrepštine. Prvih 6 mjeseci provedbe odabrane pripadnice ciljne skupine će proći kroz edukaciju za njegovateljice, što će unaprijediti njihove kompetencije na tržištu rada.

Svim prisutnima se također obratila i v.d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac kao partner na projektu, zatim načelnik Općine Virje Mirko Perok i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, koji su izrazili zadovoljstvo odobrenim projektom.

Ukupna vrijednost projekta je 1.336.345,77 kuna i u potpunosti je financiran sredstvima EU, a projektne aktivnosti će se provoditi 30 mjeseci.

IMG 9336IMG 9382IMG 9385

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci