26 lip 2018

ODRŽANE PRESS I POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „PARTNERSTVO ZA SVE 2“

Danas su u prostorima Koprivničko-križevačke županije održane Press i Početna konferencija projekta „PARTNERSTVO ZA SVE 2“ odobrenog u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Korisnik projekta je „PORA“ KKŽ, a partneri su Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i Koprivnički poduzetnik d.o.o. Ukupna vrijednost projekta je 1.999.427,02 kuna od čega je 99,08% sufinancirano sredstvima Europskog socijalnog fonda. Trajanje provedbe projekta je 30 mjeseci.

U uvodnom dijelu Početne konferencije sve prisutne pozdravio je župan Darko Koren. Pohvalio je navedenu inicijativu i dosadašnji rad Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije te zahvalio članovima na trudu i doprinosu projektu. Zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i predsjednik Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije istaknuo je važnost kreiranja kvalitetne upisne politike u srednje škole s ciljem usklađivanja potreba gospodarstva i tržišta rada te smanjenja nezaposlenosti. Ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić osvrnula se na same početke rada Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije i realizirane projekte. Napomenula je da je projekt „PARTNERSTVO ZA SVE 2“ rezultat dobre suradnje i zajedničkog rada članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije koje broji 26 članova, predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora.

Nakon uvodnih riječi uslijedila je prezentacija projekta i projektnih aktivnosti koju je održala Projekt menadžerica za strateško planiranje i regionalni razvoj, ujedno i voditeljica projekta Suzana Hirjanić. U nastavku konferencije potpisani su Sporazumi o suradnji na navedenom projektu te je svaki od partnera pojasnio razloge za uključivanje u projekt, te projektne aktivnosti kojima su nositelji.

lenta logotip za vijesti copy

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Za više informacija o EU fondovima http://www.strukturnifondovi.hr/.

Za više informacija o Operativnom programu Učinkoviti ljudski potencijali http://www.esf.hr/.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci