30 stu 2022

ODRŽANA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA I SKUPŠTINE LOKALNOG PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

U srijedu 30. studenoga 2022. godine u prostorijama Razvojne agencije PORE KKŽ, održane su sjednica Upravnog odbora i Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije (u daljnjem tekstu LPZ KKŽ).

Sjednicama Upravnog odbora i Skupštine predsjedao je predsjednik LPZ-a KKŽ Ratimir Ljubić, koji je na početku pozdravio sve prisutne članove i zahvalio se svima na dolasku te predstavio dnevni red LPZ-a KKŽ.

U prvoj točki dnevnog reda jednoglasno su usvojeni Zapisnici s prethodne sjednice Upravnog odbora i Skupštine LPZ-a KKŽ.

Nakon toga je predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci, Vesna Kuterovac prezentirala stanje i kretanje evidentirane nezaposlenosti i zapošljavanja na tržištu rada Koprivničko-križevačke županije od siječnja do listopada 2022. godine, rezultate mjera aktivne politike zapošljavanja od siječnja do listopada 2022. godine te informacije vezane uz praćenje korištenja sustava vaučera za obrazovanje.

Prema statističkim podacima Koprivničko-križevačka županija druga je po redu od županija s najmanjim brojem nezaposlenih u svibnju 2022. godine s udjelom od 1,6% u ukupnom broju nezaposlenih u Republici Hrvatskoj. Stopa registrirane nezaposlenosti za mjesec listopad za Koprivničko-križevačku županiju iznosila je 4,8% u odnosu na Republiku Hrvatsku za koju je stopa registrirane nezaposlenosti iznosila 6,5%

U okviru provedbe mjere aktivne politike zapošljavanja HZZ-a od siječnja do listopada 2022. godine korištene su potpore za obrazovanje, zapošljavanje i samozapošljavanje dok se mjere za očuvanje radnih mjesta u 2022. godini nisu koristile.

Pri kraju prezentacije predstavljene su informacije o vaučerima za obrazovanje koje predstavljaju financijski instrument dodjele javnih sredstava za obrazovanje odraslih. Za sustav vaučera osigurano je 300.000.000,00 kuna. Vaučere mogu koristiti sve nezaposlene i zaposlene osobe s navršenih 15 godina života kojima se dodjelom vaučera osigurava stjecanje potrebnih vještina za razvoj karijere, zapošljavanje ili zadržavanje radnog mjesta. Razdoblje korištenja vaučera traje do 30. lipnja 2026. godine.

Na kraju ovih sjednica članovi LPZ-a izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i želju za nastavkom iste.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci