17 tra 2018

ODRŽAN RADNI SASTANAK U OPĆINI FERDINANDOVAC NA TEMU REALIZACIJE RAZVOJNIH PROJEKATA

jacanje kapaciteta logo 214x153

Dana 17. travnja 2018. godine u okviru projekta „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji“ u prostorima Općine Ferdinandovac održan je radni sastanak na temu realizacije razvojnih projekata Općine Ferdinandovac. Na sastanku su sudjelovali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić sa suradnicama te načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić sa suradnicima.

Na početku sastanka predstavnici „PORE“ KKŽ upoznali su načelnika Općine i suradnike s obvezama koje proizlaze iz Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske i Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem te njihovoj važnosti za jedinice lokalne samouprave.

U nastavku sastanka razgovaralo se o planiranim i prijavljenim razvojnim projektima komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture Općine Ferdinandovac. Općina trenutno ima desetak prijavljenih projekata na različite natječaje i pozive. U sljedećem razdoblju u planu je izrada projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju odlagališta otpada „Orl“ te prijava projekta sanacije odlagališta na neki od raspoloživih natječaja.

Načelnik i suradnici upoznati su i sa svim mogućnostima i izvorima financiranja za realizaciju razvojnih projekata s naglaskom na fondove EU.

Na kraju sastanka zamjenik župana Ratimir Ljubić i ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić još jednom su pozvali načelnika da Općina Ferdinandovac koristi stručnu i tehničku pomoć „PORE“ KKŽ u pripremi i provedbi projekata općine.

 

logos 1

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci