12 pro 2017

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA AGRISHORT ODRŽANA RADIONICA POD NAZIVOM „JAČANJE POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENOG SEKTORA KROZ KRATKE OPSKRBNE LANCE“ U KOPRIVNICI

Agrishort 1

U ponedjeljak, 11. prosinca 2017. godine u organizaciji „PORE“ KKŽ održana je radionica pod nazivom „Jačanje poljoprivredno-prehrambenog sektora kroz kratke opskrbne lance“. Radionica je održana u okviru provedbe projekta AgriShort – „Uspostavljanje kratkih lanaca opskrbe i konkurentnog poljoprivrednog sektora u prekograničnom području kroz institucionalnu suradnju“.

U uvodnom dijelu radionice prisutne je pozdravio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić koji je izrazio zadovoljstvo zbog provedbe ovog projekta i rekao kako će projekt donijeti mnoge koristi za sve dionike, a posebice za poljoprivredne proizvođače s područja Koprivničko-križevačke i Međimurske županije. Prisutnima se nakon toga obratila ravnateljica „PORE“ KKŽ  Melita Birčić rekavši kako je ova radionica jedna u nizu aktivnosti ovog projekta kroz koji će se osnovati kratki opskrbni lanac.

U drugom dijelu radionice održana su dva predavanja. Prvo predavanje održao je prof.dr.sc. Damir Kovačić, i to na temu „Brendiranje i certificiranje poljoprivrednih proizvoda“. U sklopu ovog predavanja obrađene su teme kao što je važnost brendiranja poljoprivrednih proizvoda, poljoprivrednih proizvođača kao i budućih kratkih lanaca opskrbe, načini komuniciranja brenda s kupcima, utjecaj brenda na cijenu proizvoda i prodajne rezultate te oblici certifikata s posebnim osvrtom na oznake zaštite izvornosti, zaštite zemljopisnog podrijetla i zajamčeno tradicionalnog specijaliteta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Drugo predavanje, na temu „Digitalni marketing i internetska prodaja poljoprivrednih proizvoda“ održala je Marija Šmic, stručnjakinja iz područja digitalnih komunikacija. Kroz svoje izlaganje osvrnula se na važnost vizualnog identiteta proizvoda i proizvođača, mogućnosti unaprjeđenja dosadašnjeg oglašavanja poljoprivrednih proizvođača kroz društvene mreže, kao i mogućnosti internetske prodaje kroz uspostavljanje i održavanje web stranice.

Projekt AgriShort financira se u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., a ukupne je vrijednosti 206.727,03 EUR-a. Vodeći partner u projektu je Regionalna razvojna agencija Međimurja REDEA, a projektni partneri su „PORA“ KKŽ, LAG Zala termal volgye iz Zalaegerszega i Razvojna agencija regije Balaton „LBDCA“ iz Siofoka.

agro1agro2agro3agro4agro5

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci