30 stu 2017

ODRŽANE SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA I SKUPŠTINE LOKALNOG PARTNERSTVA ZA ZAPOŠLJAVANJE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Danas su u prostorima „PORE“ KKŽ održane sjednice Upravnog odbora i Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Na sjednicama su članovi Upravnog odbora i Skupštine dobili informaciju o aktivnostima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije tijekom 2017. godine. Početkom godine održana je info radionica za članove Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te su organizirani radni sastanci s ciljem dogovora o potencijalnim partnerstvima i pripremi projektnih prijedloga. U srpnju 2017. godine kandidirani su projektni prijedlozi „Partnerstvo za sve 2“ nositelja „PORE“ KKŽ i „Želim biti majstor“ nositelja HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i projektnih partnera na poziv „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ ukupne vrijednosti preko 2,7 milijuna kuna.

Stanje nezaposlenosti i zapošljavanja na tržištu rada Koprivničko-križevačke županije prezentirala je v.d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci Vesna Kuterovac. Naglasila je kako se nezaposlenost u Koprivničko-križevačkoj županiji u listopadu 2017. godine smanjila za 29,6% u odnosu na isto razdoblje 2016. godine.

U nastavku je dana kratka informacija o ažuriranju članstva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije te prijedlog novog vodstva. Za novog predsjednika Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije predložen je zamjenik župana Ratimir Ljubić, a za njegove zamjenice ravnateljica „PORE“ KKŽ kao predstavnica Tehničkog tajništva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić te v.d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ured Križevci Vesna Kuterovac.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije broji 26 članova predstavnika Koprivničko-križevačke županije, gradova Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, HGK Županijske komore Koprivnica, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, gospodarstvenika, obrazovnih institucija i organizacija civilnog društva.

odbor1odbor2odbor3odbor4

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci