16 stu 2017

ZAPOČEO PROCES IZRADE NACIONALNE RAZVOJNE STRATEGIJE REPUBLIKE HRVATSKE DO 2030. GODINE – ODRŽANA PARTICIPATIVNA RADIONICA ZA PREDSTAVNIKE JAVNOG, GOSPODARSKOG I CIVILNOG SEKTORA TE AKADEMSKE ZAJEDNICE

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nositelj je izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine.

Cijeli proces izrade temelji se na načelu participativnosti svih dionika, odnosno na aktivnom sudjelovanju javnog, gospodarskog i civilnog sektora te akademske zajednice.

Sukladno tome dana 15. studenog 2017. godine u Svetom Martinu na Muri održana je participativna radionica za dionike iz Međimurske, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije.

Radionicu je organiziralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Agencijom za razvoj Varaždinske županije (AZRA), Regionalnom razvojnom agencijom Međimurje (REDEA), Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja (PORA), Regionalnom razvojnom agencijom Bjelovarsko – bilogorske županije i Zagorskom razvojnom agencijom (ZARA).

Kako bi se definirali ključni izazovi i potencijali te vizija Hrvatske kakvu želimo 2030. godine na radionici se koristila „World Cafe“ metodologija. Navedenom metodologijom poticala se suradnja i dijalog sudionika u traženju odgovora na pitanja „Gdje smo sada?“, „Gdje želimo biti?“ i „Kako ćemo to postići?“.

Ovo je bila posljednja od sedam radionica koje su organizirane diljem Hrvatske, a sve s ciljem definiranja osnovnog smjera upravljanja razvojem Republike Hrvatske do 2030. godine.

DSC 0168

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci