14 stu 2017

ODRŽAN 20. OBRTNIČKI I GOSPODARSKI SAJAM KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

U prostorima Sportske dvorane OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima, od 10. do 12. studenoga 2017. godine, održan je jubilarni 20. po redu Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije.

Sajam je ove godine okupio 216 izlagača iz cijele Hrvatske koji su na ukupno 4.200 m² unutarnjeg i vanjskog izlagačkog prostora posjetiteljima predstavili svoje proizvode i usluge. Ovogodišnji partner Sajma bila je Šibensko-kninska županija dok je tema Sajma bila „Strukovno obrazovanje i cjeloživotno učenje“.

Sajam je održan u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, a suorganizatori Sajma bili su Grad Križevci, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Turistička zajednica grada Križevaca. Sajam je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta dok su sponzori Sajma bili Prima d.o.o., trgovački lanac Pevec, S.K.I.M.T. d.o.o., Poljocentar d.o.o. Križevci i Hartmann d.o.o.

Sajam je u petak 10. studenoga 2017. godine svečano otvorio zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak, a prisutnima su se obratili župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, gradonačelnik grada Križevaca Mario Rajn, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško te župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk.

Uzvanici su se nakon svečanog dijela uputili u obilazak Sajma i izložbenih prostora u Sportsku dvoranu O.Š. Ljudevita Modeca.

Posjetitelji su osim izložbeno prodajnog dijela Sajma mogli sudjelovati na predavanjima i okruglim stolovima, radionicama i prezentacijama te kulturno-umjetničkim manifestacijama.

Prvog dana trajanja Sajma, na trgu J.J.Strossmayera, održano je tradicionalno krštenje mošta po Križevačkim štatutima koje je i ove godine okupilo mnoštvo posjetitelja.

Drugog dana Sajma održan je okrugli stol na temu “Strukovno obrazovanje i cjeloživotno učenje u skladu s potrebama gospodarstva”. Tijekom drugog dana održane su kreativne radionice decoupage i transferne tehnike, 3D modeliranje, izrade kalupa za personalizirane praline i čokolade. U večernjim satima održana je tradicionalna revija frizura i modna revija.

Posljednjeg dana održavanja Sajma održana je prezentacija natječaja LAG-ova namijenjenih financiranju projekata u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Uz izbor najatraktivnijeg izložbenog prostora u Sportskoj dvorani Gimnazije I. Z. Dijankovečkog održano je i svečano izvlačenje dobitnika sajamske nagradne igre.

Tijekom sva tri dana održavanja Sajma prezentirana su obrtnička zanimanja učenika srednjih i strukovnih škola, radionice 3D printanja, 3D skeniranja, CNC glodanja i laserskog graviranja i rezanja, izložba malih životinja te izlaganja autora u okviru 1. po redu Dana inovativnih ideja Križevci 2017.

OGS 1OGS 2

OGS 3

OGS 4

OGS 5

 

 

 

OGS 6OGS 7

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci