15 stu 2017

ZAMJENIK ŽUPANA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE RATIMIR LJUBIĆ PREDSTAVLJAO ŽUPANIJU NA RAZVOJNOM FORUMU KONTINENTALNE HRVATSKE U VINKOVCIMA

U ponedjeljak, 13. studenog 2017. godine u Vinkovcima je održan Razvojni forum Kontinentalne Hrvatske. Cilj razvojnog foruma bio je upoznati ključne dionike razvoja sa regionalne razine s konceptom i dinamikom izrade Nacionalne razvojne strategije RH do 2030. godine. Na forumu su ispred Koprivničko-križevačke županije sudjelovali zamjenik župana Ratimir Ljubić te voditeljica Odjela za razvojne projekte u „PORI“ Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja Senada Ranilović.

Organizator razvojnog foruma bilo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije te je ministrica Gabrijela Žalac upoznala predstavnike županija i regionalnih koordinatora s područja Kontinentalne Hrvatske sa konceptom izrade Nacionalne razvojne strategije RH do 2030. godine, kao temeljnog strateškog dokumenta koji će definirati pravce razvoja u slijedećem razdoblju.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić je kroz prezentaciju Koprivničko-križevačke županije i najznačajnijih razvojnih projekata predstavio razvojne potencijale, ključne gospodarske grane i pokretače razvoja Koprivničko-križevačke županije. Kroz prezentaciju svake pojedine županije Kontinentalne Hrvatske, MRRFEU kao nositelj izrade Nacionalne razvojne strategije RH do 2030. godine je steklo uvid u strateške projekte županija te je omogućilo jedinicama regionalne samouprave iznošenje dugoročnih vizija razvoja, što će predstavljati značajan doprinos u procesu izrade navedenog strateškog dokumenta.

IMG 1IMG 2

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci