24 lip 2021

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA PRILIKA ZA SVE 3

Koprivničko-križevačka županija u protekle je četiri školske godine kao nositelj i u partnerstvu s 18 osnovnih i šest srednjih škola kojima je osnivač  provodila projekt Prilika za sve 3, čime se pružala stručna podrška učenicima s teškoćama u razvoju kroz zapošljavanje pomoćnika u nastavi.  Danas je održana i završna  online konferencija spomenutog projekta kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima.

Tom prilikom zamjenik Ljubić uputio je zahvalu svim pomoćnicima u nastavi koji su sudjelovali u projektu, školama partnerima i PORI Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-Križevačke županije koja je sudjelovala u pripremi i provedbi projekta.

Izuzetno nam je drago da smo ostvarili cilj projekta te da je kroz ove četiri školske godine ukupno zaposleno 159 pomoćnika u nastavi koji su pružali pomoć u radu sa 110 učenika.  Ovo je jedan je od najznačajnijih projekata koji se provode u sustavu obrazovanja, a naša je Županija od samih početaka prepoznala vrijednost koji projekt ima za učenike s teškoćama u razvoju. Pomoćnici u nastavi su omogućili učenicima da lakše savladaju odgojno-obrazovni program, steknu samopouzdanje i socijaliziraju se s vršnjacima jer svi znamo da je društvo  jako onoliko koliko je jaka najslabija karika stoga je iznimno važno pružiti pomoć onima koji su u potrebi i to ćemo nastaviti i dalje“, naglasio je zamjenik Ljubić te kazao kako  projekt ima i dodanu vrijednost jer je omogućio pomoćnicima u nastavi da se zaposle i rade u obrazovnom sustavu.

Prisutnima su se obratili i Senada Ranilović ispred PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, te u ime svih partnera ravnatelj OŠ Fran Koncelak Drnje Ivan Pikivača. Rezultate provedbe projekta prezentirao je viši savjetnik specijalist za EU fondove Vladimir Šadek, a konferenciji su prisustvovali  i pročelnik UO za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec te kontrolorka na projektu Vanja Jagetić ispred ASOO-a.

Koprivničko-križevačka županija, kao prijavitelj, u suradnji s POROM Regionalnom razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije  te s partnerima – 16 osnovnih i 6 srednjih škola s područja Županije projekt je realizirala kroz otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.“ Trajanje projekta je bilo 48 mjeseci, a ukupna vrijednost je 10.147.603,20 kuna, od čega 95% sufinancira Europski socijalni fond, dok je preostalih 5% osigurala Koprivničko-križevačka županija.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci