02 lis 2017

ODRŽAN PRVI SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA U OKVIRU PROJEKTA „CHEC- Croatia-Hungary Educational Cooperation“

Dana 27. rujna u mađarskom gradu Csurgu održan je prvi sastanak projektnih partnera u sklopu projekta „CHEC- Croatia-Hungary Educational Cooperation“ koji je odobren u sklopu Interreg V – A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020. Sastanak je okupio predstavnike svih partnera koji su raspravljali o nadolazećim projektnim aktivnostima, prvenstveno organizaciji Početne konferencije, zatim izradi promotivnih materijala, kao i o aktivnostima vezanim uz glazbenu i likovnu umjetnost, znanost i sport.

Glani korisnik u ovom projektu je Csokonai Vitéz Mihály Calvinist Grammar School, Primary School and Dormitory iz grada Csurga, dok su ostali partneri, uz „PORU“ KKŽ još i Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica te Pálóczi Horváth Ádám Calvinist Art School iz grada županije Somogy.

Svrha ovog projekta je razviti prekograničnu suradnju između osnovnih i srednjih škola u regiji, razviti zajedničke platforme i metode za učenike partnerskih škola kako bi naučili i podijelili znanje i razvijati i dijeliti novi zajednički sadržaj o jednoj drugoj zemlji i regiji. Ukupna vrijednost projekta je 236.963,45 EUR, a provedba će trajati 16 mjeseci.

CHEC IMG 20170927 131051CHEC IMG 20170927 153906

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci