21 pro 2018

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA CHEC

Dana 20. prosinca 2018. godine održana je završna konferencija projekta „CHEC – Croatia-Hungary Educational Cooperation“. Navedenom konferencijom zaključena je provedba projekta koji je trajao ukupno 16 mjeseci, od rujna 2017. godine do prosinca 2018. godine. Projekt je odobren za financiranje u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga Interreg V – A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj i ukupne je vrijednosti 236.963,45 EUR, od čega je 85% sufinancirano sredstvima Europske unije.

U projektu su sudjelovala 4 partnera, pri čemu je glavni korisnik bila Csokonai Vitéz Mihály Calvinist osnovna, srednja škola i učenički dom iz Csurga, dok su projektni partneri bili Pálóczi Horváth Ádám Calvinist umjetnička škola iz Nagybajoma, Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica i Razvojna agencija PORA KKŽ.

Cilj projekta bio je unapređenje sposobnosti i znanja učenika i profesora kroz međusobnu razmjenu znanja s kolegama iz prekograničnog područja, a na četiri osnovne teme: znanost, sport, ples i glazba. Kroz projekt je izrađen zajednički programa iz područja rukometa, održane su zajedničke videokonferencije, natjecanja i događanja iz područja znanosti, sporta, plesa i glazbe te nabavljena oprema za potrebe održavanja projektinih aktivnosti, dok je Razvojna agencija PORA KKŽ organizirala radionicu na temu Upravljanja projektnim ciklusom gdje su profesori iz partnerskih škola zajednički osmislili novu projektnu ideju.

Završna konferencija održana je u organizaciji Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica, a prisustvovali su joj i zamjenik župana Ratimir Ljubić, gradonačelnik grada Csurga Janos Fustos te predstavnici svih projektnih partnera. Tijekom konferencije predstavljeni su postignuti ciljevi, aktivnosti i rezultati projekta, a prigodne plesne i glazbene nastupe izveli su učenici Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica i učenici „Pálóczi Horváth Ádám Calvinist“ umjetničke škole iz Nagybajoma.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci