25 srp 2017

„PORA“ KKŽ ZAJEDNO S GRADOM ĐURĐEVCOM PRIPREMILA PROJEKT VRIJEDAN VIŠE OD POLA MILIJUNA KUNA PRIJAVLJEN NA OTVORENI POZIV „UMJETNOST I KULTURA 54+“

„PORA“ KKŽ je zajedno s Prijaviteljem Gradom Đurđevcom i partnerima – Gradskom knjižnicom Đurđevac, Muzejom grada Đurđevca i Udrugom kazališnih amatera – Gradskim kazalištem Đurđevac sudjelovala u pripremi projektnog prijedloga prijavljenog na otvoreni poziv „Umjetnost i kultura 54+“ pod nazivom „MUZE“. Stručna i savjetodavna podrška „PORE“ KKŽ kod pripreme ovog projektnog prijedloga osigurana je kroz projekt „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u KKŽ“.

Ovim projektom, čija je ukupna vrijednosti 586.382,79 kn, će se kroz brojne aktivnosti s područja umjetnosti, glazbe, plesa i kazališta poboljšati socijalna uključenost i unaprijediti kvaliteta života osoba starijih od 54 godine na području grada Đurđevca. Nadalje, utjecat će se i na poboljšanje njihovih socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina i prepoznavanje njihovih potencijala. Osim toga, kroz projekt će se provesti i edukacija, odnosno jačanje kapaciteta 5 kulturnih djelatnika i umjetnika za rad usmjerena na socijalno uključivanje osoba starijih od 54 godine na području grada Đurđevca. Trajanje projekta je 18 mjeseci.

DSCF6231

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci