17 srp 2017

„PORA“ KKŽ S PARTNERIMA PRIJAVILA 2 PROJEKTA UKUPNE VRIJEDNOSTI 2,7 MILIJUNA KUNA NA NATJEČAJ LOKALNE INICIJATIVE ZA POTICANJE ZAPOŠLJAVANJA – FAZA III

„PORA“ KKŽ zajedno s partnerima pripremila je i prijavila 2 projekta ukupne vrijednosti više od 2,7 milijuna kuna na natječaj Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III.

Prvi projekt kandidiran na navedeni natječaj je projekt PARTNERSTVO ZA SVE 2 ukupne vrijednosti 2.018.639,13 kn kojemu je Prijavitelj „PORA“ KKŽ, dok je drugi kandidirani projekt ŽELIM BITI MAJSTOR ukupne vrijednosti 705.600,08 kn kojemu je prijavitelj Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a u kojemu je „PORA“ KKŽ projektni partner.

Projekt PARTNERSTVO ZA SVE 2 proizašao je kao rezultat dosadašnjeg rada Lokalnog partnerstva za zapošljavanje KKŽ koje okuplja 26 članova i djeluje već 7 godina. PORA KKŽ je tehničko tajništvo i dopredsjednik istog.

Projektni partneri uključeni u projekt PARTNERSTVO ZA SVE 2 su Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Križevci, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica, Hrvatska obrtnička komora Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i Koprivnički poduzetnik d.o.o.. Provedba projekta trajat će 30 mjeseci.

Cilj LPZ-a KKŽ je djelovanje u smjeru jačanja ljudskih resursa i njihove konkurentnosti na tržištu rada uz kvalitetno korištenje dostupnih bespovratnih EU sredstava. Projektom PARTNERSTVO ZA SVE 2 osigurat će se financijska sredstva za zapošljavanje novih osoba za funkcioniranje LPZ-a KKŽ i to na poslovima Voditelja projekta odnosno Voditelja LPZ-a KKŽ te poslovima Voditelja Kluba za zapošljavanje koji će se također osnovati u okviru jedne od projektnih aktivnosti. Osim novog zapošljavanja predviđen je i niz edukacija za članove LPZ-a KKŽ, kao i nezaposlene osobe s područja KKŽ. Jedan dio projektnih aktivnosti usmjeren je i na mlade poduzetnike koji će u okviru projekta dobiti mogućnost realizacije svoje projektne ideje kroz uključivanje u novoosnovani klub za zapošljavanje te bespovratnu financijsku potporu za pokretanje poslovanja. Jedan dio bespovratnih sredstava predviđenih projektom bit će namijenjen poboljšanju prostornih uvjeta rada LPZ-a KKŽ koje obuhvaća uređenje dvorane i ugradnju stubišne rampe za pristup osobama s invaliditetom.

Drugi projekt ŽELIM BITI MAJSTOR kojem je prijavitelj Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a partneri „PORA“ KKŽ, Obrtničko učilište Pouka, Obrtnička škola Koprivnica, Strukovna škola Đurđevac i Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci promovirat će deficitarna zanimanja u srednjim strukovnim školama na području Koprivničko-križevačke županije kako bi se povećala motivacija učenika za upise u programe obrazovanja za deficitarna obrtnička zanimanja. Isto tako će se raditi i na promociji deficitarnih obrtničkih zanimanja za nezaposlene s ciljem njihove prekvalifikacije ili dokvalifikacije i uključivanje u programe cjeloživotnog učenja.

IMG 8236IMG 4995

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci