13 sij 2017

SVI U ŠKOLI, SVI PRI STOLU

Projekt SVI U ŠKOLI, SVI PRI STOLU je odobren za financiranje u okviru natječaja „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ koji se financira u okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija.

Projektni partneri su OŠ Koprivnički Bregi, OŠ Fran Koncelak Drnje, OŠ Kalnik, OŠ Sveti Petar Orehovec, OŠ Sidonije Rubido Erdody Gornja Rijeka, OŠ Legrad, OŠ Kloštar Podravski, OŠ Ferdinandovac, OŠ Sokolovac, OŠ „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno, OŠ Mihovila Pavleka Miškine Đelekovec, OŠ Koprivnički Ivanec, OŠ Molve, OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski, OŠ Ivana Lacković Croata Kalinovac, OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje, OŠ Andrije Palmovića Rasinja , OŠ Gola.

Trajanje projekta je 10 mjeseci, od 01.09.2016. do 30.06.2017. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 865.366,02 kn.

Sufinanciranje od strane EU je 100%.

Opći cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva u Koprivničko-križevačkoj županiji, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u školama.

Svrha projekta je osigurati školsku prehranu za učenike u županijskim osnovnim školama koji žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva te im osigurati jednako pravo na obrazovanje, unaprijediti kvalitetu njihova života, kao i smanjiti rizik od siromaštva i socijalne isključenosti djece.

Projektne aktivnosti su aktivnosti nabave i podjele hrane za učenike koji žive u siromaštvu i u riziku od siromaštva, aktivnosti upravljanja projektom i administracije te aktivnosti osiguravanja promocije i vidljivosti projekta. Projektom se osigurava prehrana za ukupno 767 učenika koji žive u siromaštvu ili riziku od siromaštva u 18 osnovnih škola kojima je Županija osnivač za školsku godinu 2016./2017.

logici svi pri stolu


POVEZANE OBJAVE:

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci