30 lip 2017

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA “SVI U ŠKOLI, SVI PRI STOLU”

Svi u skoli

Dana 30. lipnja 2017. godine u prostorima Koprivničko-križevačke županije održana je Završna konferencija projekta „Svi u školi, svi pri stolu“ kojom je formalno obilježen završetak projekta koji se provodio 10 mjeseci, točnije od rujna 2016. do lipnja 2017. godine.

Na samom početku konferencije sve prisutne je ispred nositelja, Koprivničko-križevačke županije, pozdravio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, rekavši kako je ovaj projekt jedan od važnijih jer obuhvaća granično rizični segment sustava te je stoga bitno da sva djeca dobiju istu startnu poziciju u svom školovanju. Nakon toga prisutnima se obratio i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je rekao kako se ovim projektom osigurava ravnopravnost djece te da će se u vrlo skorom roku podnijeti prijava za ovakav novi projekt. Ispred projektnih partnera, 18 osnovnih škola s područja Koprivničko-križevačke županije, obratio se ravnatelj OŠ Sokolovac Saša Korkut koji je u ime svih ravnatelja zahvalio i naglasio kako je ovaj projekt puno pomogao i općinama i školama.

Projekt i njegove rezultate je u radnom dijelu konferencije predstavila viša savjetnica za kapitalne projekte u školstvu Ana Mušlek rekavši kako je Koprivničko-križevačka županija u ovom projektu bila zadužena za projektni menadžment, komunikaciju i promidžbu.

Podsjećamo da je projekt „Svi u školi, svi pri stolu“ odobren za financiranje u okviru natječaja „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ koji se financira u okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 865.366,02 kn te je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije. Prijavitelj projekta je bila je Koprivničko-križevačka županija, dok su projektni partneri bile 18 osnovnih škola s područja KKŽ. „PORA“ KKŽ pružala je podršku kod pripreme i provedbe projekta.

 

 

logici svi pri stolu

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci