15 stu 2016

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA PRILIKA ZA SVE 2

logici prilika za sve 2 gore

Dana 15. studenoga 2016. godine u prostorima Koprivničko-križevačke županije održana je Početna konferencija projekta PRILIKA ZA SVE 2 koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, a projektni partneri su 16 osnovnih i 6 srednjih škola kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač te PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Na početku konferencije sve prisutne pozdravio je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je istaknuo da je ovaj projekt jedan od najznačajnijih projekata u sektoru obrazovanja jer se njime posvećuje pažnja onima kojima je to najpotrebnije odnosno učenicima s teškoćama u razvoju. Zamjenik župana Ivan Pal također je naglasio važnost zapošljavanja pomoćnika u nastavi te je naglasio da je ključ rješavanja svih problema u prosvjeti novac. Sve prisutne je pozdravio i zamjenik župana Darko Sobota nakon čega je ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić istaknula kako su timski rad, suradnja i partnerstvo potvrđeni modeli za povlačenje bespovratnih sredstava iz EU fondova. Također, naglasila je kako je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja provela ili još uvijek provodi ukupno sedam projekata koji su financirani iz Europskog socijalnog fonda čija je ukupna vrijednost gotovo milijun eura. U nastavku se svim prisutnima obratila i ravnateljica Srednje škole Koprivnica Ksenija Ostriž koja je također istaknula važnost uključivanja pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju jer je obrazovanje jedini način da se u životu ostvari dobra startna pozicija, a neki učenici bez uključivanja pomoćnika u nastavi za to ne bi imali mogućnost.

Na radnom dijelu konferencije voditeljica projekta Ana Mušlek je kratko predstavila projekt i sve projektne aktivnosti od kojih je prva u nizu organizacija promo kampanje koja će se održati na Međunarodni dan osoba s posebnim potrebama, 3. prosinca 2016. godine.

Podsjećamo da se kroz projekt PRILIKA ZA SVE 2 osigurava 37 pomoćnika u nastavi za ukupno 50 djece s teškoćama u razvoju do kraja školske godine 2016./2017. Ukupna vrijednost projekta je 2.034.335,45 kn, dok sukladno kriterijima natječaja, Koprivničko-križevačka županija osigurava 5% vlastitih sredstava kao iznos sufinanciranja.

 

logici novi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

Za više informacija o Operativnom programu www.esf.hr.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci