19 srp 2017

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „PRILIKA ZA SVE 2“

logici prilika za sve 2 gore

Dana 19. srpnja 2017. u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je završna konferencija projekta „Prilika za sve 2“, kojim je u protekloj školskoj godini za 50 učenika s teškoćama u razvoju osigurano 37 pomoćnika u nastavi.

Na samom početku obratio se župan Darko Koren, koji je projektnim partnerima zahvalio na suradnji te naglasio kako je riječ o jednom od najznačajnijih projekata u sektoru obrazovanja, koji ima za cilj pružiti stručnu podršku učenicima s teškoćama u razvoju, ali i generira nova zapošljavanja. Nadalje, zamjenik župana Ratimir Ljubić naglasio je kako je važno pružiti pomoć djeci s teškoćama u razvoju kako bi mogli pohađati nastavu i u konačnici izgraditi kvalitetan život. Spomenuo je i kako su projektom zadovoljni učenici, roditelji, nastavnici i ravnatelji.

Na kraju, dugogodišnji sudionici projekta i stručni koordinatori Petra Sobota i Bruno Antolić predstavili su brošuru koju su izradili u sklopu projekta, a koja je zbog korisnih savjeta namijenjena prije svega pomoćnicima u nastavi, ali i ostalim građanima koji se žele upoznati s radom s učenicima s teškoćama u razvoju. Osim navođenja konkretnih primjera, brošura je usmjerena na razvoj komunikacijskih vještina te postizanje optimalne suradnje pomoćnika, stručnih suradnika, nastavnika i roditelja, a koristit će se na budućim edukacijama. Sudionici konferencije mogli su vidjeti i izložbu likovnih i literarnih radova, koji se također nalaze u brošuri, a koji pokazuju koliko učenicima znači njihovi pomoćnici. Stručni koordinatori još su naglasili važnost individualnog pristupa te potrebu pripreme za što samostalniji kasniji život, što je zadaća svih koji rade s djecom s teškoćama u razvoju.

Podsjećamo, nositelj projekta bila je Koprivničko-križevačka županija, dok su partneri bili „PORA“ KKŽ te 16 osnovnih i 6 srednjih škola kojima je Županija osnivač, a ukupna je vrijednost nešto više od 2 milijuna kuna, od čega je 95% financirano od strane Europske unije, preko Europskog socijalnog fonda.

Važno je spomenuti kako je i ove godine projekt „Prilika za sve 3“, kojim će se sljedeće školske godine za 62 učenika s teškoćama u razvoju osigurati 56 pomoćnika u nastavi, a za naredne četiri godine za Županiju je predviđeno 10 milijuna kuna, od čega ponovno 95% sufinancira Europski socijalni fond te preostalih 5% Županija.

 

logici novi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

Za više informacija o Operativnom programu www.esf.hr.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci