19 srp 2017

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „PRILIKA ZA SVE 2“

logici prilika za sve 2 gore

Dana 19. srpnja 2017. godine u prostorima Koprivničko-križevačke županije održana je Završna konferencija projekta „Prilika za sve 2“ kojom je formalno obilježen završetak projekta koji se provodio 12 mjeseci, točnije od kolovoza 2016. do srpnja 2017. godine.

Na samom početku konferencije sve prisutne je ispred nositelja, Koprivničko-križevačke županije, pozdravio župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, istaknuvši važnost ovog projekta i značaj koji on ima kod pružanja pomoći djeci s teškoćama u razvoju. Naglasio je i važnost zaposlenja pomoćnika u nastavi te dobrih partnerskih odnosa između Prijavitelja projekta, „PORE“ KKŽ, osnovnih i srednjih škola zahvaljujući kojima je projekt uspješno proveden. Napomenuo je i kako će se projekt nastaviti u narednim školskim godinama, budući je isti apliciran na ovogodišnji otvoreni Poziv.

Nakon toga prisutnima se obratio i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je rekao da je bit ovog projekta bila zbrinuti djecu s teškoćama u razvoju te je istaknuo kako su sva djeca, zahvaljujući ovom projektu, kao i udruzi „Šegrtsko srce“, imala pomoćnike. Na kraju je napomenuo da su svi sudionici projekta vrlo zadovoljni postignutim i da će u novom projektu biti osigurana pomoć za još više djece s teškoćama.

Svoje viđenje projekta na samom kraju iz pozicije djece s teškoćama i pomoćnika u nastavi dali su stručni koordinatori Petra Sobota i Bruno Antolić koji su koordinirali izradu brošure za pomoćnike u nastavi. Naglasili su kako brošura pokriva specifičnosti teškoća u razvoju i nudi metode i tehnike za kvalitetniji rad pomoćnika, ali se kod izrade vodilo računa i o tome da je svaki učenik jedinstven i da mu na taj način treba i pristupiti.

Podsjećamo da je projekt „Prilika za sve 2“ odobren za financiranje u okviru natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II“ iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 2.034.335,45 kn te je sufinanciranje od strane Europske unije iznosilo 95%. Prijavitelj projekta bila je Koprivničko-križevačka županija dok su projektni partneri bile 16 osnovnih škola, 6 srednjih škola s područja KKŽ i „PORA“ KKŽ.

 

logici novi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

Za više informacija o Operativnom programu www.esf.hr.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci