31 lis 2016

ODRŽANO 1. STUDIJSKO PUTOVANJE U NJEMAČKU O OKVIRU PROJEKTA „ATM FOR SME’S“ – PRISTUP MIKROFINANCIRANJU ZA MALO I SREDNJE PODUZETNIŠTVO“

ATM logo 1

U periodu od 24. do 26. listopada 2016. godine u njemačkom gradiću Offenbach am Main, u organizaciji njemačkog projektnog partnera KIZ SINNOVA tvrtke za društvene inovacije iz Njemačke, održano je prvo studijsko putovanje te drugi sastanak projektnih partnera u okviru provedbe projekta „ATM for SME’s“ – Pristup mikrofinanciranju za malo i srednje poduzetništvo“.

Na ovom studijskom putovanju sudjelovale su i tri predstavnice PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja budući da je PORA jedna od deset projektnih partnera u ovom međunarodnom projektu.

Vodeći partner u projektu je Fejér Enterprise Agency iz Mađarske, a u projektu uz vodećeg partnera sudjeluje još 9 partnera iz 8 europskih država: Ministarstvo za nacionalno gospodarstvo iz Mađarske, Europski poslovni inovacijski centar Burgos (CEEIBurgos) iz Španjolske, KIZ SINNOVA tvrtka za društvene inovacije iz Njemačke, Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske, Autonomna regija Sardinije iz Italije, Mikrofinanciranje Norveška, Świętokrzyskie Region – Marshal Ured Świętokrzyskie regije iz Poljske, Europska mreža za mikrofinanciranje iz Belgije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja iz Hrvatske.

Kroz tri dana ovog studijskog putovanja predstavnici projektnih partnera prezentirali su primjere dobre prakse iz programa mikrofinanciranja svojih regija i država s ciljem razmjene iskustava i dodatnog usavršavanja iz ovog područja.

Djelatnica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorje ispred jedinog hrvatskog partnera u projektu prezentirala je nove kreditne linije Mikro i Mali zajmovi HAMAG BICRO-a te iskustva iz prošlog programa „Mikrokreditiranje-prvi korak u poduzetništvo“.

Glavna svrha ovog projekta je sprječavanje manjka raspoloživih kredita i financijske isključenosti koja predstavlja ozbiljnu prepreku pokretanju poslovanja u mnogim regijama Europe i poboljšanje pristupa mikrofinanciranju u regijama koje sudjeluju u projektu dijeljenjem i razmjenom lokalnih znanja za inovativna rješenja.

Projekt je odobren u okviru programa suradnje INTERREG EUROPE i financiran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 85%, odnosno 1,622 milijuna EUR-a.

Provedbom ovog projekta Europska unija nastoji podržati inovativne mjere za unaprjeđenje malog i srednjeg poduzetništva.

Projekt je implementiran kroz program Interreg Europe, sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci