22 ruj 2016

NAJAVA 18. MANIFESTACIJE DANI VOĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 2016. GODINE

voce2016 web

Ovogodišnja 18. po redu manifestacija Dani voća Koprivničko-križevačke županije održati će se 30. rujna i 01. listopada 2016. godine u Đurđevcu u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Đurđevca, Savjetodavne službe Koprivničko-križevačke županije, Udruge voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije, Turističke zajednice grada Đurđevca te PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Manifestacija će i ove godine biti podijeljena u dva dijela. Prvog dana manifestacije u petak 30. rujna 2016. godine u dvorani Starog grada Đurđevca, stručnjaci s područja voćarstva održat će predavanja za voćare s aktualnim temama iz sektora voćarstva, a predstavit će se i mjere ruralnog razvoja iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020. i mjere poticanja poljoprivrede Koprivničko-križevačke županije.

Izložbeno-prodajni dio manifestacije održat će se u subotu 01. listopada 2016. godine na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu gdje će izlagači predstaviti svoje voće i proizvode od voća.

Već tradicionalno i ove godine tiskat će se i katalog Dana voća u kojem će se predstaviti proizvođači voća s područja Koprivničko-križevačke županije.
Manifestacija „Dani voća“ Koprivničko-križevačke održat će se prema sljedećem programu:

PETAK, 30. RUJAN 2016. GODINE – Stari grad Đurđevac, Đurđevac

17:00 Stručna predavanja:
• Posljedice mraza u voćnjacima Podravine i Prigorja – Leon Golub, Savjetodavna služba,
• Iskustva u suzbijanju jabučne krvave uši i kalifornijske štitaste uši – Željkica Oštrkapa-Međurečan, Savjetodavna služba
• Novosti u radu Savjetodavne službe – Slavko Kopilović, Savjetodavna služba,
• Mjere ruralnog razvoja – Marin Kukoć, Ministarstvo poljoprivrede
• Program ruralnog razvoja Koprivničko-križevačke županije
20:00 Voćarska večer – zajedničko druženje.

SUBOTA, 01. LISTOPADA 2016. GODINE – Trg Svetog Jurja, Đurđevac

10:00 Otvorenje manifestacije;
10:15 Kulturno umjetnički program;
10:30 Izložba fotografija “Ruke života”;
12:00 Proglašenje najuređenijeg izlagačkog prostora.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete 18. po redu manifestaciju Dani voća Koprivničko-križevačke županije 2016. godine i uživaju u bogatom izložbenom i kulturno–umjetničkom programu.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci