31 svi 2016

PORA RAZVOJNA AGENCIJA PODRAVINE I PRIGORJA KAO NOSITELJ IZRADE NA SJEDNICI GOSPODARSKOG VIJEĆA ŽK KOPRIVNICA PREDSTAVILA NACRT STRATEGIJE RAZVOJA LJUDSKIH POTENCIJALA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE DO 2020. GODINE

logici

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja nositelj je projekta „PARTNERSHIP FOR ALL”. Projekt je odobren u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II” u ukupnoj vrijednosti od 31.703,72 eura. Partner na projektu je Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, a najvažnija aktivnost je izrada Strategije razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije za razdoblje od 2014. do 2020.

Kako su za provedbu navedene strategije ključni poslodavci nacrt je prezentiran na 3. sjednici Gospodarskog vijeća ŽK Koprivnica koja je održana u utorak, 31. svibnja 2016. godine u prostoru HGK-Županijske komore Koprivnica.

Voditeljica Odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje u PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja Tihana Kraljić prezentirala je nacrt Strategije razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije za razdoblje od 2014. do 2020. Uvodno je naglasila da je nacrt pripremila Radna grupa koju je imenovao župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, a čiji su članovi predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci, PORE KKŽ, HGK-Županijske komore Koprivnica, HOK-Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, Obrtničke škole Koprivnica, Udruge invalida KKŽ i PODRAVKE d.d.. U prezentaciji se osvrnula na demografske i gospodarske trendove, stupanj obrazovanja stanovništva te kretanje zaposlenosti i nezaposlenosti u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Glavni ciljevi strategije su podići opću razinu obrazovanja svih stanovnika, modernizirati tržište rada te povećati zaposlenost ranjivih skupina.

logicii

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za više informacija o EU fondovima http://www.strukturnifondovi.hr/.

Za više informacija o Operativnom programu http://www.esf.hr/.

a slikab slika

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci