20 tra 2016

NAJAVA 20. POLJOPRIVREDNOG SAJMA DANI TRAVNJAKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Poljoprivredni sajam Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije održat će se 13., 14. i 15. svibnja 2016. godine na već tradicionalnoj lokaciji na prostoru koprivničkog Sajmišta.

Organizatori sajma su Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Savjetodavna služba, Srednja gospodarska škola Križevci, Hrvatska poljoprivredna agencija, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, Hrvatska poljoprivredna komora, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Sajam Dani travnjaka profilirao se u značajnu sajamsku priredbu na području stočarske, ratarske, ekološke, voćarske, vinogradarske i tradicijske poljoprivredne proizvodnje te ostalog poduzetništva s posebnim naglaskom na ruralni razvoj.

Sajam započinje u petak 13. svibnja 2016. godine stručnim predavanjima koja će se održati u prostoru HGK, Županijske komore Koprivnica na temu navodnjavanja, marketinških projekata u provedbi Hrvatske poljoprivredne agencije, a posjetitelji će moći pogledati i prezentacije školskih programa Srednje gospodarske škole te prezentaciju stručnih studija Visokog gospodarskog učilišta Križevci.

Svečano otvorenje održat će se u subotu 14. svibnja 2016. godine u 10,00 sati, nakon čega će uslijediti dodjela nagrada najboljim poljoprivrednim proizvođačima kravljeg i kozjeg mlijeka te najperspektivnijem mladom proizvođaču mlijeka i mesa s područja Županije kao i kulturno umjetnički program.

U okviru manifestacije održat će se konjički turnir, bambino kup, tradicijske igre za posjetitelje, predstavljanje Srednje gospodarske škole iz Križevaca, konjičke igre, prikazat će se tradicionalni način košnje, rastepanja, okretanja i sušenja sijena, a održat će se i natjecanje u ručnoj košnji.

Koprivničko-križevačka županija će u cilju poticanja ruralnog razvoja financirati troškove izložbenog prostora za sve izlagače.

Sva poduzeća, obrti i OPG-ovi mogu se prijaviti za nastup na „Danima travnjaka” 2016. godine najkasnije do 2. svibnja 2016. godine putem prijavnice u prilogu.

PRILOG:

1. Prijava za nastup na „Danima travnjaka” 2016. godine

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci