22 tra 2016

MINISTAR PODUZETNIŠTVA I OBRTA DARKO HORVAT POSJETIO KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKU ŽUPANIJU

U petak 22. travnja 2016. godine Koprivničko-križevačku županiju posjetio je ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat sa suradnicima.
U prostorijama Koprivničko-križevačke dočekali su ga župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa suradnicima te predstavnicima potpornih institucija „PORE” Razvojne agencije Podravine i Prigorja, HGK Županijske komore Koprivnica, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Koprivničkog poduzetnika, Križevačkog poduzetničkog centra te Udruženja obrtnika Koprivnice, Križevaca i Đurđevca. Na radnom sastanku s ministrom u sjedištu Koprivničko-križevačke županije razgovaralo se o stanju u gospodarstvu na području županije te je ministar Darko Horvat najavio aktivnosti i natječaje Ministarstva poduzetništva i obrta za 2016. godinu.
Nakon toga ministar je prisustvovao skupu poduzetnika Koprivničko-križevačke županije u prostorima HGK Županijske komore Koprivnica gdje je nazočnima predstavio mjere i programe poticanja poduzetništva koje će Ministarstvo poduzetništva i obrta provoditi u 2016. godini. Najavljeni su novi natječaji koji bi uskoro trebali biti objavljeni te niz aktivnosti u cilju pojednostavljenja uvjeta za prijavu poduzetnika te smanjivanje administrativnih koraka sa sadašnjih sedam na svega tri, kako bi cijeli proces odobrenja potpora poduzetnicima što kraće trajao.
Nakon izlaganja ministra, uslijedila su brojna pitanja i sugestije poduzetnika koji su prvenstveno apelirali na pojednostavljenje administrativnih procedura i jednostavniji pristup izvorima financiranja.
Nakon toga ministar Darko Horvat posjetio je dvije uspješne tvrtke Hangar 18 d.o.o. i Vemo trade d.o.o.. Tvrtka Vemo trade d.o.o. u fazi je preseljenja cjelokupnog poslovanja u nove prostore u poslovnoj zoni Dravska. Ministar je obišao proizvodne pogone, razgovarao s vodstvom tvrtki te pohvalio rezultate koje te tvrtke ostvaruju i iskazao podršku ministarstva u njihovom budućem razvoju.

posjet ministra 1posjet ministra 2posjet ministra 3posjet ministra 4posjet ministra 5 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci