04 pro 2015

ODRŽANA PRVA RADIONICA NA TEMU „PRETPOSTAVKE ZA OSNIVANJE PREKOGRANIČNOG TURISTIČKOG KLASTERA“ U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA TOURISM4C

Logo Tourism 4C

logo tourism

 

 

 

U organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, dana 03. prosinca 2015. godine održana je prva radionica na temu mogućnosti udruživanja poduzetnika u prekogranični turistički klaster. Radionica je održana u okviru provedbe projekta TOURISM4C, a na istoj je sudjelovalo 20-ak dionika iz turističkog sektora.

Na početku radionice je ispred PORE KKŽ sve prisutne pozdravila gđa Gordana Kotarščak, voditeljica Odjela financija, poticanja poduzetništva i ulaganja, ujedno i ekspert za razvoj klastera u projektu, koja je izrazila zadovoljstvo ovom radionicom, budući da se na nju odazvao veliki broj predstavnika JLS-a, turističkih zajednica, udruga i poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke županije koji su prepoznali važnost udruživanja u turistički klaster s ciljem njihovog boljeg pozicioniranja na EU tržištu.

Nakon uvodnog dijela, uslijedila je prezentacija konzultantice gđe Sanje Ostroški koja posjeduje dugogodišnje iskustvo u ovom području, kroz koju su sudionici radionice dobili informacije i stekli znanja o važnosti udruživanja i modelima udruživanja s naglaskom na organiziranje i upravljanje klasterom. U nastavku su prezentirani primjeri klastera u RH i regiji koji uspješno posluju, a sudionici su interaktivno sudjelovali u raspravama i iznosili svoja mišljenja i argumente vezane za temu.

Nakon ove radionice, PORA KKŽ će organizirati još dvije radionice s ciljem uspostave zajedničke suradnje, unapređenja promocije turističkih proizvoda i usluga te sveukupne promocije Koprivničko-križevačke županije kao poželjne turističke destinacije.

Podsjećamo da je projekt TOURISM4C financiran iz IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013. U projektu uz PORU KKŽ sudjeluju Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Mađarske, Trgovačka i industrijska komora županije Zala iz Mađarske te HGK Županijska komora Varaždin.

IMG 6832IMG 6838IMG 6845

EU

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci