02 pro 2015

LOKALNO PARTNERSTVO ZA ZAPOŠLJAVANJE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE ODRŽALO SJEDNICU UPRAVNOG ODBORA I SKUPŠTINE

Dana 01. prosinca 2015. godine u prostorima PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održane su sjednice Upravnog odbora i Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije.

Sjednicama je predsjedavao predsjednik Lokalnog partnerstva za zapošljavanje i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal.

Članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje su gospodarstvenici, predstavnici Koprivničko-križevačke županije, gradova Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, HGK-a Županijske komore Koprivnica, HOK-a Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, obrazovnih institucija i udruga.

Na sjednicama su članovi Upravnog odbora i Skupštine upoznati s provedbom projekta „Partnership for all”. Projekt je prezentirala voditeljica Odjela za razvojne EU projekte Senada Ranilović iz PORE KKŽ koja je i projekt menadžer navedenog projekta. Najvažnija aktivnost projekta je izrada Strategije razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2014.-2020. godina. Tijek aktivnosti na izradi strategije prezentirala je voditeljica Odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje u PORI KKŽ Tihana Kraljić. Istaknula je da strategiju priprema Radna grupa imenovana od strane župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena i da su do sada održane 4 radionice. Na prvoj radionici evaluirala se Strategija razvoja ljudskih potencijala u Koprivničko-križevačkoj županiji za razdoblje 2011.-2013. godina. Druga radionica održana je na temu osnovne analize koja vrlo detaljno prikazuje trendove demografskih kretanja, gospodarskih pokazatelja, zaposlenih i nezaposlenih, kao i njihovu strukturu. Treća radionica bila je usmjerena na prepoznavanje snaga i slabosti, prilika i prijetnji za razvoj ljudskih potencijala u Koprivničko-križevačkoj županiji, odnosno na pripremu SWOT analize. Na četrvrtoj radionici započeto je utvrđivanje ciljeva, prioriteta i mjera za razvoj ljudskih potencijala u županiji do 2020. godine. Radna je grupa kroz evaluaciju strategije za razdoblje 2011.-2013. godina, te kroz osnovnu i SWOT analizu ustvrdila da je za uspješno planiranje i provedbu strategije od presudne važnosti značajnije uključivanje gospodarstvenika. Sukladno tome članovi Skupštine donijeli su Odluke o izmjenama i dopunama Sporazuma o partnerstvu i Poslovnika o radu, te je broj članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje s dosadašnja 23 člana povećan na 26 članova. Novi članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje su Avalon d.o.o. Đurđevac, Radnik d.d. Križevci, Obrt za proizvodnju, preradu i istraživanje ljekovitog bilja Pampa-tea iz Koprivnice i Obrtničko učilište Pouka.

Stanje nezaposlenosti i zapošljavanja na tržištu rada Koprivničko-križevačke županije za 2015. godinu prezentirala je predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci Jadranka Čapalija, te naglasila da se broj nezaposlenih u županiji s 30. rujna 2015. godine smanjio u odnosu na isto razdoblje za 2014. godinu s 7.129 nezaposlenih na 5.815 ili za 18,4%. Naglasila je da će zavod u narednom razdoblju posebnu pozornost posvetiti NEET skupinama, odnosno osobama koje nisu u sustavu obrazovanja, ne rade i nisu evidentirane na evidenciji zavoda.

Predstojnica Čapalija na kraju izlaganja se zahvalila svim članovima Skupštine na suradnji, te objavila da s 10. prosinca ove godine odlazi u mirovinu. U ime svih članova predsjednik Skupštine i zamjenik župana Ivan Pal zahvalio se predstojnici Čapalija na dugogodišnjem predanom radu, te velikom entuzijazmu i kreativnosti zahvaljujući kojoj je Područni ured Križevci godinama u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje prepoznat i pozicioniran kao jedan od najboljih u zemlji, te joj darovao buket cvijeća.

IMG 6799IMG 6793 copyIMG 6807IMG 6812IMG 6821IMG 6826

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci