04 stu 2015

ODRŽANA DVODNEVNA EDUKACIJA „IZRADA STUDIJA PREDIZVEDIVOSTI/STUDIJA IZVEDIVOSTI/ANALIZA TROŠKOVA I KORISTI” ZA REGIONALNE KOORDINATORE U OKVIRU POTPOGRAMA V. MRRFEU

logici-potprogram-v

Predstavnici PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i REDEA Regionalne razvojne agencije Međimurje sudjelovalo je na dvodnevnoj radionicu na temu „Izrada studija predizvedivosti/studija izvedivosti/analiza troškova i koristi”. Radionica je održana u okviru Programa „Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije” za 2015. godinu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Dvodnevna radionica održavala se u razdoblju od 29. do 30. listopada 2015. godine, u prostoru Koprivničko-križevačke županije i PORE Razvojne agencije, a izvođač edukacije bila je tvrtka SUPERNA d.o.o. u suradnji s BILAVER consulting.

Kroz dva dana edukacije polaznici su upoznati s metodologijom, sadržajom i načinom izrade studija predizvedivosti/studija izvedivosti odnosno analiza troškova i koristi. Detaljnije je bilo riječi o analizi tržišta, pretpostavkama financijske analize, ukupnim troškovima investicije, projekcijama operativnih rashoda i prihoda i ostalim pojmovima ključnim za izradu studija troškova i koristi. Cilj edukacije je unapređenje postojećih i stjecanje novih znanja i vještina na području pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za finaciranje iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Slijedeći dio edukacije održat će se u prostorima regionalnog koordinatora REDEA u Čakovcu, dok će svaki od regionalnih koordinatora kroz još jedan dan individualnih konzultacija detaljno razraditi i pripremiti studije troškova i koristi.

logo-eu-ulaganje

IMG 6594IMG 6586IMG 6584IMG 6601IMG 6602IMG 6606

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci