24 ruj 2015

POKRENUT E-OBRT – APLIKACIJA ZA INTERNETSKU REGISTRACIJU OBRTA

Ministarstvo poduzetništva i obrta pokrenulo je u srijedu, 23. rujna elektroničku uslugu e-Obrt, kojom će se, po prvi puta u Hrvatskoj, obrt moći registrirati putem Interneta. Ova usluga dostupna je putem sustava e-Građani, kroz koji sadašnji ili budući obrtnici mogu podnijeti prijavu za osnivanje obrta, ili upisati statusne promjene bez odlaska u nadležna registarska tijela.

Za prijavu u e-Obrt potrebno se prijaviti u sustav e-Građani te je potrebno posjedovati vjerodajnicu koja se može zatražiti u Financijskoj agenciji (FINA) i putem nje kreirati Osobni korisnički pretinac. Nakon uspješne prijave u Osobni korisnički pretinac moguće je pokrenuti proces registracije novog obrta.

Prilikom predstavljanja e-Obrta, u Muzeju za umjetnost i obrt dodijeljena su i Odluke o sufinanciranju troškova polaganja majstorskog ispita i ispita o stručnoj osposobljenosti. Ministarstvo poduzetništva i obrta, naime u 80-postotnom iznosu sufinancira troškove polaganja i pripreme majstorskog ispita, za što je kroz program Poduzetnički impuls u 2015. godini predviđeno dva milijuna kuna, koji je preduvjet za otvaranje vezanog obrta.

Proces otvaranja e-Obrta, kao i sve ostale informacije, možete pogledati na sljedećem linku: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=6272.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci