23 ruj 2015

OBJAVLJEN JAVNI POZIV IZ PROGRAMA „STARTCO – REALIZIRAJ VLASTITU POSLOVNU IDEJU“

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije objavila je na svojim stranicama Javni poziv iz programa „STARTCO – realiziraj vlastitu ideju” kojom odobrava sredstva u obliku bespovratne potpore za nabavku IT opreme i izradu prve internetske stranice poduzetnicima početnicima.

Cilj ovog Javnog poziva jest potpora poduzetnicima početnicima radi lakše realizacije njihovih poslovnih ideja i poduzetničkih poduhvata. Sredstva se odobravaju u obliku vaučera koji se mogu koristiti za nabavku IT opreme i izradu prve internetske stranice.

Prihvatljivi prijavitelji:
Fizičke osobe koje u trenutku podnošenja zahtjeva za bespovratnu potporu nemaju registriran vlastiti subjekt malog gospodarstva, a koje planiraju po prvi puta osnovati trgovačko društvo, obrt ili planiraju samostalnu djelatnost za čije poslovanje traže sredstva (gospodarski subjekt u osnivanju), a koji s danom podnošenja zahtjeva za bespovratnu potporu prethodno nisu bili vlasnici 50% i više udjela u gospodarskim subjektima kumulativno dulje od 2 godine; te
Subjekti malog gospodarstva koji su osnovani najduže 24 mjeseca prije dana podnošenja zahtjeva za bespovratnu potporu, a čiji vlasnici s udjelom vlasništva od 50% i više do dana podnošenja zahtjeva za bespovratnu potporu prethodno nisu bili vlasnici 50% i više udjela u drugim gospodarskim subjektima kumulativno dulje od 2 godine.

 

Prihvatljivi troškovi: troškovi nastali nakon stjecanja statusa prihvatljivog korisnika potpore, porez na dodanu vrijednost iskazan na računu dobavljača, nabava nove opreme.

Intenzitet potpore: Najviši iznos pojedinačne potpore koja se može dodijeliti korisniku za VAUČER 1 (izrada prve internetske stranice) jest 4.000,00 HRK. Najviši iznos pojedinačne potpore koja se može dodijeliti korisniku za VAUČER 2 (nabavka nove IT opreme) jest 4.000,00 HRK. Korisnik može ostvariti pravo na potporu po oba vaučera u najvišem kumulativnom iznosu od 8.000,00 HRK.

Javni poziv traje do 31. prosinca 2015. godine, odnosno do iskorištenja sredstava osiguranih u proračunu HAMAG-BICRO-a.

Više o navedenom natječaju možete pronaći na sljedećem linku: http://www.hamagbicro.hr/startco-realiziraj-vlastitu-poslovnu-ideju/.

Za sve dodatne informacije svi zainteresirani mogu se obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel. 621-978 ili na email: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci